Wspólnota mieszkaniowa JP2_5 w Luboniu

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-08-23 23:57:10

megahucpa

Nowy użytkownik

Punktów :   

Nowy Zarządca

Od września (czy też od października?) mamy mieć nowego zarządcę. Czy ktoś już wie, co to będzie za firma?

Ostatnio edytowany przez megahucpa (2011-08-23 23:58:02)

#2 2011-09-08 09:53:55

BORYS

Użytkownik

Re: Nowy Zarządca

W imieniu mieszkańców APELUJE o konkretne informacje od kiedy nowa firma, nazwa firmy, jakie stawki, jakie warunki. Jesteśmy członkami Wspólnoty i należy nam się choć trochę informacji od Zarządu !!!

Vox unius, vox nullius

#3 2011-09-12 15:44:41

adminwspolnoty

Administrator

Punktów :   

Witam serdecznie

Nowym zarządcę będzie firma Nieruchomości Wielkopolski z Poznania. W najbliższym czasie - w tym tygodniu - zostaną wywieszone oficjalne informacje na klatkach schodowych i tutaj na forum. Co do stawek - miesięcznych opłat mieszkańców - na początku zostają one takie same jak do tej pory. Firma musi bowiem zweryfikować kalkulacje ANIXu i ew wówczas dokonac korekt w stawkach. Na starcie więc zostaną takie same.

Pozdrawiam
k

#4 2011-09-13 17:53:16

BORYS

Użytkownik

Dziękuje za informację. Myślę że na początku oprócz stawek ważniejsze będą dla mieszkańców informację do kogo zwrócić się w przypadku awarii lub naprawy,kto będzie sprzątał i jak często teren naszej nieruchomości czy firma prowadzi e-kartotekę dla mieszkańców itp.

Ostatnio edytowany przez BORYS (2011-09-13 18:03:43)

Vox unius, vox nullius

#5 2011-09-14 17:21:40

adminwspolnoty

Administrator

Punktów :   

Proszę się nie obawiać - z tego co wiem to nowy zarządca ma już klucze do gablotek i do konca tygodnia wszystko się pojawi w gablotkach.

Witam serdecznie

Wczoraj spotkałem się z P. Grzegorzem Dolatą z NW - naszym nowym zarządcą (od 1 X). Oto kilka punktów które spisałem

1. Cały czas trwa proces przejmowania dokumentacji od ANIXU - komplet dokumentacji przekazany będzie w momencie zamknięcia miesiąca księgowo przez ANIX  - 1 października. Jak do tej pory przekazane zostały warunki umów z firmami świadczącymi usługi oraz dokumentacja techniczna

2. Potwierdziliśmy raz jeszcze wysokość składek póki co na niezmienionym poziomie. NW muszą zapoznać się z trafnością wyliczonych przez ANIX składek, wówczas będą przeprowadzone korekty.

3. Nie zmienia się numer konta na które wpłacamy składki. Dopiero po 10 października dostaniemy do skrzynek o nowych kontach (indywidualnych dla każdego mieszkańca) i na te konta będą szły płatności za listopad. Na wszelki wypadek konto stare zostanie aby ew. zapominalscy którzy nadal będą tam przelewać nie zostali z debetem. Konto wygaśnie jak już znikną stamtąd wszystkie księgowania

4. Kwestia dłużników w naszej wspólnocie. Jest kilka mieszkań z zaległością większa niż kilka miesięcznych opłat. Nowy zarządca po otrzymaniu dokładnych info od ANIXU i zaksięgowaniu wpłat październikowych - jeśli nic sie nei zmieni - wysłyłać będzie 2 wezwania - 1 normalne i drugie - przedsądowe. Po tym kieruje sprawę do sądu.Cel jest by do końca roku ściągnąć należności lub chociaż rozpocząć postępowania

5. Kilkukrotnie mocno naciskałem by pierwszą sprawą do załatwienia przez NW było sprawdzenie naszych zaległości z gazownią, okres grzewczy wkrótce. Będze wywieszona informacja nt terminu jego rozpoczęcia

6. ANIX wypowiedział wszystkie umowy z podwykonawcami - nowy zarzadca ma nowe firmy i z nimi podpisujemy umowy:
- windy (dotychczas KONE) - przejmie prawdopodobnie tańszy RS WIND
- wywóz śmieci (KOMLUB) - nowy - WIKOM - tańszy 5 PLN/pojemniku - rocznie ok 2000 PLN oszczednosci
- pogotwie techniczne - firma TONI - numery na gablotkach w klatkach schodowych
- konserwacja kotłowni - INTECH
- anix miał osobne umowy z róznymi firmami na konserwacje wentylatorów, szaf sterowniczych, bram ppoz. teraz będzie jedna - ISKRA
- sprzątanie - firma BE ART z lubonia - droższa o 100 PLN /mc przy czym szerszy zakres usług w tym raz w miesiącu mechaniczne czyszczenie hali garażowej
- odczyty - ISTA odwołana, NW samo robi i rozlicza liczniki

7. Ustaliliśmy nową formę głosowania, tj pozostają nadal karty do głosowania na uchwałach przy czym zaadoptujemy skrzynke ZWROTY na kazdej z klatek, na skrzynkę do głosowania. wtedy frekwencja powinna być wyższa (w stosunku do jednej mini skrzynki w hali garażowej)

8. I na koniec - Trzeba uzupełnić skład zarządu - jest nas w tej chwili za mało (2,3 osoby). W związku z tym bardzo proszę o informacje osoby zaiteresowane do wejścia w jego skład. Zebrane nazwiska przegłosujemy uchwałą. Organizacyjnie plan jest taki by zbierać się raz na 2 miesiące i omawiac problemy wspólnoty. To nie jest wielki wysiłek a z pewnością może poprawić funkcjonowanie wspólnoty. Czekam na chętnych.

#6 2011-10-04 10:41:49

Japi

Użytkownik

Punktów :   

Śmieci !!!  zauważyliście co przyniosła zmiana firmy ??? Jak na razie masakra, po weekendzie śmieci walają się wokół pojemników, ponieważ w nich nie ma już miejsca.
Dzwoniłem do nowego zarządcy, który był tym faktem zdziwiony i wytłumaczył mi :
- śmieci są wywożone w piątki i we wtorki
- jeżeli 4 pojemniki to za mało - dostawią piąty
Jak wiemy, do tej pory mieliśmy 5 pojemników i zastanawiam się, czy te 2000 PLN-ów rocznych oszczędności nie wynika z podpisania umowy na 4 pojemniki. Jeżeli tak, to albo czeka nas brud i nieporządek wokół pojemników, albo... nie będzie 2000 PLN-ów oszczędności i faktycznie wzrosną koszty wywozu śmieci.
Druga sprawa - moim skromnym zdaniem, wywóz śmieci powinien być tak zorganizowany, żeby obowiązkowym terminem był poniedziałek, wiadomo przecież, że w weekendy produkuje się więcej śmieci i pojemniki szybciej się zapełniają, na co mamy przykład od wczoraj.
Na koniec - wtorek, 10.43 - śmieci nie wywiezione, właśnie widziałem przed chwilą psa rozrywającego worki ze śmieciami poustawiane przy pojemnikach.
PS. Czy ktoś widział już kogoś z firmy sprzątającej ??? Za starego dozorcy liści na podwórku już by nie było.

Ostatnio edytowany przez Japi (2011-10-04 10:44:19)

#7 2011-10-04 14:59:14

adminwspolnoty

Administrator

Punktów :   

Witam

Dostałem info że śmieci są wywiezione, dodatkowy kontener pojawi się jak zaistnieje potrzeba. Nie ponosimy kosztów dostawienia dodatkowych pojemników, płacimy jedynie za wywóz, wiec w zależności od potrzeb będzie dostawiony

Co do firmy srzątającej - jutro jest spotkanie na terenie budnynku z zarządcą.

Przyjmijmy ten pierwszy tydzien jako rozruch i bądźmy wyrozumiali. Sam też widzę co jest nie tak i na pewno będę egzekwował pożądną pracę na NW. Dajmy zarządcy miesiąc czasu na uporządkowanie spraw

#8 2011-11-09 14:04:47

kbs

Użytkownik

Punktów :   

Witam,
od wczoraj (tj. 08.11) nowy zarządca roznosi nowe wyliczenia naszych opłat czynszowych wraz z indywidualnymi nr kont.
Niestety proces przejmowania od firmy Anix dokumentacji finansowo-księgowej trwał bardzo długo i stąd opóźnienie w rozliczeniach. Jeżeli ktoś z Państwa dokonał wpłaty za listopad na stare konto bankowe - proszę się nie niepokoić, środki zostaną przeksięgowane na indywidualne subkonto właściciela.
Karolina Białowąs

#9 2012-03-02 19:14:39

BORYS

Użytkownik

Podobno wczoraj było zebranie z Zarządcą, czy ktoś może mi chociaż napisać jakie tamaty były poruszane. Nie byłem na zebraniu bo nie otrzymałem o nim żadnej informacji. Za czasów Anixu były chociaż wywieszane informacje na klatkach.

Vox unius, vox nullius

#10 2012-03-05 10:33:59

123456

Nowy użytkownik

Punktów :   

witam Cie.
Zajrzyj do skrzynki na listy. Była wysyłana informacja listem poleconym o zebraniu. tylko mało czytelnie była podana data. Niestety też mnie nie było.
pozdrawiam.

BORYS napisał:

Podobno wczoraj było zebranie z Zarządcą, czy ktoś może mi chociaż napisać jakie tamaty były poruszane. Nie byłem na zebraniu bo nie otrzymałem o nim żadnej informacji. Za czasów Anixu były chociaż wywieszane informacje na klatkach.

#11 2012-03-05 14:46:33

BORYS

Użytkownik

123456 napisał:

Zajrzyj do skrzynki na listy. Była wysyłana informacja listem poleconym o zebraniu

Dzięki za info z uwagi na jakość świadczonych usług przez Naszego Listonosza oraz Pocztę Polską z ul. Wschodniej nie odbieram poleconych może dlatego nic nie wiedziałem ale swoją drogą info na tablicy lub jak to robił mało estetycznie ANIX  na drzwiach szklanych by się przydało

Vox unius, vox nullius

#12 2012-06-30 09:53:05

Japi

Użytkownik

Punktów :   

Cisza na forum .
Czyżby nic się nie działo ? 
Jak oceniacie nowego zarządcę ? Czy zmieniło się na lepsze ?

Stopka forum

RSS