Wspólnota mieszkaniowa JP2_5 w Luboniu

Opis forum

#16 2010-08-29 12:25:21

Japi

Użytkownik

Punktów :   

Re: Co możemy poprawić w naszym otoczeniu

Kolejny podrzucacz śmieci srebrny  ford Ka nr rejestracyjny PZ 5429C

Ostatnio edytowany przez Japi (2010-09-22 19:27:21)

#17 2010-08-30 19:10:40

akamed

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jeśli chodzi o firmę zarządzającą nieruchomościami, mogę smiało polecić firmę FALO
http://falo.com.pl/
Na poprzednim osiedlu, na którym mieszkałem, dwie firmy twierdziły, że nic, ale to kompletnie nic nie da się poprawić w wyglądzie osiedla z takimi środkami, jakimi dysponuje wspólnota.
Okazało się, że firma Falo dała sobie z tym radę doskonale.
Osiedle wygląda teraz zupełnie inaczej - lepiej. Mieszkańcy są naprawdę zadowoleni
Osiedle, na którym zarządza ta firma to Osiedle Pod Platanami (I etap - kolejne mają innych zarządców)

#18 2010-09-05 19:42:10

grand

Użytkownik

Punktów :   

Właściciele psów z naszego bloku powinni dostawać mandaty za psie kupy. Właściciele piesków po co wychodzić na spacer z pieskiem i nie sprzątać po swoich pupilach?! dajcie pieskom wolną łapę i niech narobią w domu na dywan, prosto pod nos, a nie pod okna

#19 2011-05-21 06:01:49

Vista

Nowy użytkownik

Punktów :   

grand napisał:

Właściciele psów z naszego bloku powinni dostawać mandaty za psie kupy. Właściciele piesków po co wychodzić na spacer z pieskiem i nie sprzątać po swoich pupilach?! dajcie pieskom wolną łapę i niech narobią w domu na dywan, prosto pod nos, a nie pod okna

Całkowicie się zgadzam z przedmówcą, jak można tak robić !!!! Każdy róg naszego budynku olany jest niemiłosiernie, niedługo zacznie odpadać tynk. Na trawę pod balkonami lepiej nie wchodzić, może nas spotkać niemiła niespodzianka.
Do niedawna myślałem, że sprawcami tych "niespodzianek" są obce psy, niestety, czarna pani z  klatki A z małym, białym pieskiem, regularnie wyprowadza swojego pupila pod nasze balkony.
Czyżby na pole po drugiej stronie ulicy było za daleko ???
Inną sprawą jest poruszany wcześniej temat oleju na naszym dziedzińcu, w miejscu parkowania białego dostawczaka (Fiat ?) i wokół niego.
W najgorszym warsztacie na podłodze nie ma takiego brudu jak pod tym samochodem. Czyżby sąsiadowi nie przeszkadzało, że bawiące się na dziedzińcu dzieci (właściciela auta również), upaprają sobie buty i ubranie olejem , który od 3 !!! lat kapie z samochodu ???
Czy ciężko jest naprawić wyciek oleju ???
Nie róbmy sobie problemów innych niż maxbud i anix.
Szanujmy siebie nawzajem, dbajmy o otoczenie, podwórko a będzie chociaż trochę lepiej.
Pozdrawiam.

#20 2011-06-21 19:13:05

grand

Użytkownik

Punktów :   

Vista napisał:

Szanujmy siebie nawzajem, dbajmy o otoczenie, podwórko a będzie chociaż trochę lepiej.
Pozdrawiam.

Właścicieli psów jest coraz więcej więc można by było wymieniać i wymieniać czyj pies "sra" pod oknami.

Ostatnio edytowany przez grand (2011-06-21 19:19:13)

#21 2011-08-03 15:14:42

radzislaw1

Nowy użytkownik

Punktów :   

Witam! Mam pytanie do wszystkich Państwa właścicieli mieszkań? Do tej pory Firma Anix zlecała mi koszenie trawy wokół Naszej posesji.Po rozmowie dziasiaj z Pracownikiem administracji Anixu dowiedziałem sie że usługi tej mam już nie wykonywać...nie wiedzieć dlaczego skoro są prawowitym zarządcą do końca września,ale pomijam to.Jestem równiez mieszkańcem i właścicielem lokalu tej posesji i chciałbym żeby wokół wyglądało ...względnie,a jesteśmy zarośnięci masakrycznie.Czy w ramach własnej inicjatywy są Państwo skłonni do czasu przejęcia pełni obowiązkow przez innego zarządcę,złożyć się pisząc kolokwialnie na skoszenie tego trawska,pozdrawiam i czekam na informację.

#22 2011-08-03 18:33:09

max

Nowy użytkownik

Punktów :   

Wcale nie jestem zdziwiony reakcją zarządcy... kilka dni temu podczas ulewy ponownie zaciekał garaż co zgłosiłem po raz kolejny  zarządcy - niestety usłyszałem to samo "nie wiem czy pan wie ale będzie nowy zarządca". Zastanawia mnie tylko co ma piernik do wiatraka skoro Anix zarządcą nadal jest i pieniądze za zarządzanie dostaje. Po mojej odpowiedzi że zarządcą mimo wszystko nadal są otrzymałem drwiącą informacje wskazującą na to że nic się nie zmieni... Skora tak jest zastanawia mnie czy powinniśmy tej firmie nadal płacić za zarządzanie ?

#23 2011-08-16 19:04:58

adminwspolnoty

Administrator

Punktów :   

Witam serdecznie

Bardzo dziękuję za te informacje. Jutro bezzwłocznie kontaktuję się z ANIXEM celem wyjaśnienia tej informacji - istotnie swoje obowiązki powinni pełnić do końca września - za to im płacimy. Jako że trawa mnie również się nie podoba - wymusze na nich zorganizowanie  usługi wykaszania.

Pozdrawiam
Krzysztof

Stopka forum

RSS